Saturday, January 1, 2011

Pieter Knabben; Advies voor directeuren

Advies voor bestuurders van rechtspersonen.
Adviezen zijn uitsluitend gericht, en bedoeld, ter bescherming van de persoonlijke, maatschappelijke, en financiële aansprakelijkheden van de bestuurders van rechtspersonen.

Onder verwijzing van artikel 191 van de faillissementwet staat duidelijk vermeld dat ook bestuurders van rechtspersonen, bij faillissementen, hoofdelijk aansprakelijk zijn, ondanks het feit dat een, in de volksmond, B.V. genoemde ondernemingsvorm volluit Besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid is komt er in de praktijk niet veel van terecht.

Bij een faillissement is van beperkte aansprakelijkheid geen sprake meer voor bestuursleden van rechtspersonen.
Steeds meer curatoren zullen tijdens verloop van het faillissement, meestal als alle vermogensbestanddelen in kaart zijn gebracht, de bestuurder(s) in privé aansprakelijk stellen voor het deficit van de vennootschap.
Beslag op het totale vermogen van de bestuurder(s) is, met medewerking van de Rechter-commissaris en de Rechtbank, snel gelegd.
Resultaat van beslaglegging bereiken als eerste de echtgenote/partner van de bestuurder(s).
Deurwaarders zijn verplicht beslaglegging te betekenen bij de banken, hypotheekhouders en overige financiële instellingen.

Op het privé-adres zal de deurwaarder zich als eerste melden. Paniek, woede, verslagenheid en onmacht, gepaard gaande met verwijten aan de toch al aangeslagen (ex)directeur, veranderen de familieomstandigheden.Door de beslaglegging en blokkering van o.a. bank- en creditkaartrekeningen verandert het leven, van het ene op het andere moment, in een nachtmerrie.

De realiteit is, niet meer te kunnen pinnen, niet meer tanken, geen bankzaken of hypotheekbetaling te kunnen doen.

Advies: Neem tijdig maatregelen om bovenstaande ellende uzélf, maar voorál ook uw familieleden, te besparen.

Ik adviseer álle bestuurders van rechtspersonen, stichtingen, verenigingen, B.V.’s  en N.V’s TIJDIG, vóór een op handen zijnde faillissement, uit te treden!

1 comments:

Rudy said...

https://pieter-knabben-oplichter-charlatan.info/

Post a Comment